Hokiyama Sakon Ginga Gyuto 240mm
HokiyamaΙδρύθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια το 1919 από τον Tokie Hokiyama στην Tosa, νησί Σικόκου.
Tα μαχαιροπίρουνα Hokiyama στέκονται σε ένα τρίγωνο αξιών:
Παράδοση, Καινοτομία και πρακτικότητα.
Διατηρούν την αυθεντική μέθοδο σφυρηλάτησης με επένδυση που καλλιεργείται για πάνω από 800 χρόνια ιστορίας των μαχαιροπήρουνων Tosa με πνεύμα τεχνίτη και φιλοδοξίες για περαιτέρω καινοτομίες για το μέλλον.
Ενώ κατασκευάζουν παραδοσιακά μαχαίρια, συνεχίζουν να αναζητούν σύγχρονες τεχνολογίες, υλικά και διαδικασία κατασκευής και πάντα προσπαθούν να αναπτύξουν πιο εκλεπτυσμένα προϊόντα με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη.
Η σειρά Sakon Ginga είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα Gingami (Silver-3) σε σκληρότητα HRC 61-62.
Είναι εξοπλισμένο με ανοξείδωτη επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα SUS 405.
Είναι πολύ εύκολο να ακονιστούν και διαθέτει όμορφο φινίρισμα Nashiji με οκταγωνική λαβή από τριανταφυλλιά.
Το Gyuto, που σημαίνει «μαχαίρι βοείου κρέατος» στα ιαπωνικά, είναι το πιο κοινό και βασικό από όλα τα μαχαίρια, η ιαπωνική εκδοχή του κλασικού μαχαιριού του σεφ.
Χρησιμοποιείται ως μαχαίρι πολλαπλών χρήσεων, κατάλληλο για κρέας, ψάρι, λαχανικά και άλλα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες σχεδόν τις διαφορετικές τεχνικές κοπής.
Το μέγεθος των 240 mm είναι κοινό, που χρησιμοποιείται τόσο από επαγγελματίες όσο και από έμπειρους οικιακούς μάγειρες.
Μάρκα / Σιδηρουργός: Hokiyama
Σειρά: Tosaichi Bright
Τύπος μαχαιριού: Gyuto 240mm
Μήκος λεπίδας / Συνολικό μήκος (mm): 243 / 400
Τρίψιμο: Διπλή λοξότμηση
Φινίρισμα: Σφυρηλατημένο
Τύπος χάλυβα: Aogami Super (Ανοξείδωτη Επένδυση)
Μέθοδος σφυρηλάτησης: San Mai
Σκληρότητα HRC: 63
Τύπος λαβής / Υλικό: Οκτάγωνο / Ροδόξυλο / Ξύλο
Πάχος σπονδυλικής στήλης στη φτέρνα / άκρη (mm): 2 / 0,3
Ύψος λεπίδας στη φτέρνα (mm): 48
Βάρος (gr): 190