Hokiyama Sakon Ginga Nashiji Gyuto 210mm Ginga Walnut
HokiyamaΙδρύθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια το 1919 από τον Tokie Hokiyama στην Tosa, νησί Σικόκου.
Tα μαχαιροπίρουνα Hokiyama στέκονται σε ένα τρίγωνο αξιών:
Παράδοση, Καινοτομία και πρακτικότητα.
Διατηρούν την αυθεντική μέθοδο σφυρηλάτησης με επένδυση που καλλιεργείται για πάνω από 800 χρόνια ιστορίας των μαχαιροπήρουνων Tosa με πνεύμα τεχνίτη και φιλοδοξίες για περαιτέρω καινοτομίες για το μέλλον.
Ενώ κατασκευάζουν παραδοσιακά μαχαίρια, συνεχίζουν να αναζητούν σύγχρονες τεχνολογίες, υλικά και διαδικασία κατασκευής και πάντα προσπαθούν να αναπτύξουν πιο εκλεπτυσμένα προϊόντα με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη.
Το Gyuto που σημαίνει «μαχαίρι βοείου κρέατος» στα Ιαπωνικά το Gyuto το πιο κοινό και βασικό από όλα τα μαχαίρια είναι η ιαπωνική εκδοχή του κλασικού μαχαιριού Western Chef.
Είναι ένα μαχαίρι που χρησιμοποιείται ως μαχαίρι πολλαπλών χρήσεων, κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα εργασιών και με μια ποικιλία διαφορετικών τεχνικών κοπής.
Είναι σχεδιασμένο για την κοπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρεάτων, των ψαριών, των λαχανικών και των φρούτων.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες σχεδόν τις διαφορετικές τεχνικές κοπής. Το μέγεθος 210 mm μπορεί να ταιριάζει τόσο σε οικιακούς μάγειρες όσο και σε επαγγελματίες, καθώς είναι το πιο κοινό μέγεθος Gyuto.
Μάρκα / Σιδηρουργός: Hokiyama
Σειρά: Sakon Ginga
Τύπος μαχαιριού: Gyuto 210mm
Μήκος λεπίδας / Συνολικό μήκος (mm): 215 / 365
Τρίψιμο: Διπλή λοξότμηση
Τύπος χάλυβα: Ginsan (Ασημί-3)
Μέθοδος σφυρηλάτησης: San Mai
Σκληρότητα HRC: 62
Τύπος λαβής / Υλικό: Οκτάγωνο / Ροδόξυλο / Ξύλο
Πάχος σπονδυλικής στήλης στη φτέρνα / άκρη (mm): 2 / 0,3
Ύψος λεπίδας στη φτέρνα (mm): 47
Βάρος (gr): 155