Στο κρεοπωλείο χρησιμοποιούνται διάφορα είδη μαχαιριών και μπαλτάδων για την επεξεργασία και κοπή του κρέατος, αλλά τι γίνεται στο σπίτι; Πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε και να διαχειριστούμε την πρώτη ύλη με τον πιο κατάλληλο τρόπο; Στην Grill me έχουμε την απάντηση και είμαστε πολύ περήφανοι για τη μεγάλη συλλογή σε εργαλεία κρεοπωλείου που θα κάνουν την προετοιμασία του φαγητού αλλά και το σερβίρισμά του παιχνιδάκι στα χέρια σας.
- Κρεατομάχαιρο: Ένα μαχαίρι με μεγάλη και φαρδιά λεπίδα και είναι ιδανικό για το κόψιμο μεγάλων κομματιών κρέατος.
- Μαχαίρι για λευκό κρέας: Έχει λεπτή και μακριά λεπίδα και είναι κατάλληλο για να κόβει το κρέας σε λεπτές φέτες.
- Μαχαίρι για κόκκαλα: Με πολύ σκληρή λεπίδα, σχεδιασμένο για να κόβει κόκαλα και σκληρές ίνες κρέατος.
- Μαχαίρι fillet: Έχει εύκαμπτη λεπίδα και χρησιμοποιείται κυρίως για το φιλετάρισμα ψαριών και κρέατος.
- Μαχαίρι για φρούτα και λαχανικά: Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλατών ή για τον καθαρισμό και την κοπή λαχανικών που συνοδεύουν το κρέας.
- Μπαλτάς κρέατος: Έχει βαριά και ευρεία λεπίδα, κατάλληλος για το κόψιμο μεγάλων κομματιών κρέατος και κόκαλων.
- Μπαλτάς για κοπές: Χρησιμοποιείται για κοπή μεγαλύτερων κομματιών κρέατος, όπως αρνί ή χοιρινό.
Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε τη δική σας προσωπική συλλογή, διαλέξτε Σετ Μαχαιριών και αντιμετωπίστε κάθε εργασία στην κουζίνα, από την πιο λεπτή μέχρι την πιο περίπλοκη με το κατάλληλο μαχαίρι. Με τα σετ μαχαιριών έχετε μια ολοκληρωμένη συλλογή για όλες τις απαιτήσεις.
Αξεσουάρ Μαχαιριών: Φροντίστε τα μαχαίρια σας, αυτά τα πολύτιμα εργαλεία της κουζίνας με προϊόντα ποιότητας και εξασφαλίστε μια άριστη και μακροχρόνια χρήση.
Πλάκες Κοπής: Επιλέξτε πλάκες κοπής και σερβιρίσματος με βαθιές αυλακώσεις που συλλέγουν χυμούς και λίπη για να κρατάτε τις επιφάνειες της κουζίνας καθαρές από ακαταστασία ενώ προετοιμάζετε γεύματα και σαλάτες με τη μεγαλύτερη ευκολία.
Ακονιστήρια: Ακόμη και τα καλύτερα μαχαίρια πρέπει να ακονίζονται κατά διαστήματα. Βρείτε εδώ το ακονιστήρι μαχαιριών που χρειάζεστε και δημιουργήστε τις πιο κοφτερές λεπίδες.
Μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε στις αγορές σας και Χαρτί Κρεοπωλείου. Σε αντίθεση με το αλουμινόχαρτο, θα επιτρέψει στο φαγητό σας να αναπνέει και να παραμένει τρυφερό και γευστικό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Μερικές συμβουλές:
- Οι μάγειρες και οι ψήστες πρέπει να διατηρούν τα μαχαίρια και τους μπαλτάδες τους κοφτερούς και σε καλή κατάσταση για την ασφάλειά τους αλλά και για την ποιότητα του αποτελέσματος.
- Η υγιεινή κατά την παρασκευή του φαγητού είναι μέγιστης σημασίας, γι' αυτό τα εργαλεία πρέπει να απολυμαίνονται τακτικά.
*Photos by Freepik