ΤΥΡΙ ΣΦΕΛΑ
ΜΕΜΜΟΣΤο τυροκομείο της οικογένειας Μέμμου παράγει την ξακουστή Σφέλα Μεσσηνίας με αγνό Μεσσηνιακό γάλα- πρόβειο ή γίδινο ή μείγμα αυτών.
Έχει μέγιστη υγρασία 45% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 40%.
Η Σφέλα είναι πιστοποιημένη ως προϊόν ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π) κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί σε συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδας.
Πληροφορίες για την Σφέλα:
Η Σφέλα (σφέλλα) είναι ένα λευκοκίτρινο τυρί που έχει χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π. Σφέλλα στην τοπική διάλεκτο σημαίνει λουρίδα και έτσι το όνομά της προέρχεται από τις φέτες στις οποίες κόβεται κατά την παρασκευή της. Ωριμάζει και διατηρείται σε άλμη και έχει μικρές τρύπες στη μάζα της. Παράγεται με παραδοσιακό τρόπο στο νομό Μεσσηνίας.
Είναι αλμυρό τυρί που μοιάζει αρκετά στην φέτα, αλλά έχει πιο πικάντικη γεύση.
Συνοδεύει φαγητά ή συμμετέχει σε πίτες και σαλάτες. Φυσικά τρώγεται ωμή περιχυμένη με λάδι και ρίγανη ως μεζές για μπύρα ή ούζο.
Το παραπάνω προϊόν αποστέλλεται με δικά μας μέσα αποκλειστικά στις παρακάτω περιοχές:
- Γέρακα 15344
- Νέα Πεντέλη 15236
- Μελίσσια 15127
- Χαλάνδρι 15231 & 15232
- Αγία Παρασκευή 15341
- Μαρούσι 15126
Ελάχιστη Παραγγελία για διανομή 20.00 €.