ΜΕΜΜΟΣ
Η οικογένεια Μέμμου ασχολείται εδώ και 80 περίπου χρόνια με την παραγωγή και διάθεση τυροκομικών και παραδοσιακών προϊόντων.
Όλα άρχισαν από τον παππού Δημήτρη Μέμμο που ξεκίνησε την παραγωγή και εμπορία τυροκομικών προϊόντων και κρέατος. Οι γεύσεις που παρήγαγε αγαπήθηκαν από τον κόσμο με συνέπεια τα προϊόντα του να διακινούνται και πέρα από τα στενά όρια του Κοπανακίου.
Ύστερα εισήλθε και ο Υιός Αναστάσιος Μέμμος στην επιχείρηση αυξάνοντας τη γραμμή παραγωγής σε όλα τα είδη λευκού τυριού (τυρί φέτα,γίδινο τυρί, τυρί σε τρίμματα, σαγανάκι, σφέλα) και στα κρέατα επεκτάθηκε στην παραγωγή λουκάνικων και παστού κρέατος.
Σήμερα στο Κοπανάκι λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο κατάστημα από τυροκομικές γεύσεις της οικογένειας Μέμμου και παράλληλα συνεχίζεται η παρακαταθήκη του παππού Δημήτρη και λειτουργεί και ένα σύγχρονο κρεοπωλείο που διαθέτει παστό και φρέσκο, αγνό κρέας της Περιοχής. Παράλληλα ο επισκέπτης του καταστήματος μας θα βρει και μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών ζυμαρικών και όχι μόνο, που παράγει η ευρύτερη Περιοχή.
Ο εγγονός Νικόλαος Μέμμος σήμερα συνεχίζει την δυναμική ανάπτυξη της επιχείρησης προσδίδοντας της ποιότητα κα αίγλη πέρα από τα στενά όρια του Νομού Μεσσηνίας.