ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ
Το παραδοσιακό τυροκομείο στη Μήλο ‘’Χαραλαμπάκης’’ βρίσκεται στην Πάχαινα της Μήλου και λειτουργεί αδιάκοπα από τις αρχές του 20ου αιώνα. Το 2014 επεκτάθηκε, εκσυγχρονίστηκε και πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας ISO22000 και HACCP, ώστε να μπορεί να διοχετεύει τα προϊόντα του όχι μόνο στη Μήλο, αλλά και σε όλη την Ελληνική αγορά
Η οικογένεια Χαραλαμπάκη διαθέτει δικά της κατσίκια, διαλεγμένα με προσοχή και καλοαναθρεμμένα. Ελευθέρας βοσκής, θρέφονται με χορτάρι αλατισμένο από τη θάλασσα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις ανάγκες του τυροκομείου. Το γάλα τους συλλέγεται κάθε πρωί και δίνει τυροκομικά προϊόντα εξαίρετης ποιότητας και ξεχωριστής νοστιμιάς. Κύριο χαρακτηριστικό αποτελούν οι φυσικές σπηλιές του τυροκομείου, στις οποίες ωριμάζουν τα τυριά και παίρνουν την ιδιαίτερη γεύση και το άρωμά τους.
Από 100% Ελληνικό ντόπιο γίδινο γάλα και με πλήρη καθετοποίηση παραγωγής, το τυροκομείο ‘’Χαραλαμπάκης’’ στη Μήλο, συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με τις παραδοσιακές συνταγές τυροκομίας και εφοδιάζει την αγορά με όλα τα παραδοσιακά τυριά της Μήλου, όπως μανούρα, σκωτύρι, ξινομυζήθρα, κατσικίσιο, ημίχλωρο, ημίχλωρο λαδιού και φυσικά, το εκλεκτό Μηλέικο τυρί.