Hokiyama Tosaichi Shadow Gyuto 210mm
HokiyamaΙδρύθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια το 1919 από τον Tokie Hokiyama στην Tosa, νησί Σικόκου.
Tα μαχαιροπίρουνα Hokiyama στέκονται σε ένα τρίγωνο αξιών:
Παράδοση, Καινοτομία και πρακτικότητα.
Διατηρούν την αυθεντική μέθοδο σφυρηλάτησης με επένδυση που καλλιεργείται για πάνω από 800 χρόνια ιστορίας των μαχαιροπήρουνων Tosa με πνεύμα τεχνίτη και φιλοδοξίες για περαιτέρω καινοτομίες για το μέλλον.
Ενώ κατασκευάζουν παραδοσιακά μαχαίρια, συνεχίζουν να αναζητούν σύγχρονες τεχνολογίες, υλικά και διαδικασία κατασκευής και πάντα προσπαθούν να αναπτύξουν πιο εκλεπτυσμένα προϊόντα με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη.
Η σειρά Tosaichi Shadow είναι κατασκευασμένη από χάλυβα Aogami Super με υψηλή σκληρότητα HRC 63.
Η ανοξείδωτη επένδυση με ανοξείδωτο χάλυβα SUS 405 απαιτεί λιγότερη φροντίδα από ότι τα συνηθισμένα μαχαίρια από ανθρακούχο χάλυβα διατηρώντας παράλληλα όλα τα πλεονεκτήματα του ανθρακούχου χάλυβα.
Διαθέτει ένα όμορφο μικτό σχέδιο Kurouchi / σφυρήλατο και μια οκταγωνική λαβή από τριανταφυλλιά.
Το Gyuto σημαίνει «μαχαίρι βοείου κρέατος» στα ιαπωνικά και είναι το πιο κοινό και βασικό από όλα τα μαχαίρια, η ιαπωνική εκδοχή του κλασικού μαχαιριού του σεφ.
Χρησιμοποιείται ως μαχαίρι πολλαπλών χρήσεων, κατάλληλο για κρέας, ψάρι, λαχανικά και άλλα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες σχεδόν τις διαφορετικές τεχνικές κοπής. Το μέγεθος 210 mm είναι το πιο συνηθισμένο, που χρησιμοποιείται τόσο από επαγγελματίες όσο και από οικιακούς μάγειρες.
Μάρκα / Σιδηρουργός: Hokiyama
Σειρά: Tosaichi Shadow
Τύπος μαχαιριού: Gyuto 210mm
Μήκος λεπίδας / Συνολικό μήκος (mm): 215 / 365
Τρίψιμο: Διπλή λοξότμηση
Τερματισμός: Kurouchi / Hammered
Τύπος χάλυβα: Aogami Super (Ανοξείδωτη Επένδυση)
Μέθοδος σφυρηλάτησης: San Mai
Σκληρότητα HRC: 63
Τύπος λαβής / Υλικό: Οκτάγωνο / Ροδόξυλο / Ξύλο
Πάχος σπονδυλικής στήλης στη φτέρνα / άκρη (mm): 2 / 0,4
Ύψος λεπίδας στη φτέρνα (mm): 45
Βάρος (gr): 160