Tetsuhiro VG-10 Gyuto 210mm
TetsuhiroTetsuhiro Knives: Παράδοση & Καινοτομία από το 1945
Η ιστορία των Tetsuhiro ξεκινά το 1945, όταν ο Tetsuo Kiryu –μαθητής του θρυλικού Yoshiyo Knife– ίδρυσε το εργαστήριό του στην περιοχή Sanjo, έναν από τους πιο γνωστούς τόπους κατασκευής μαχαιριών στην Ιαπωνία. Από την αρχή, εξειδικεύτηκε στα παραδοσιακά μονόπλευρα μαχαίρια, κατακτώντας σεβασμό και αναγνώριση.
Με την έλευση των ανοξείδωτων χαλύβων στην Ιαπωνία, η Tetsuhiro επένδυσε σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, καταφέρνοντας να συνδυάσει χειροποίητη δεξιοτεχνία με μεγαλύτερη παραγωγή. Έτσι, δημιούργησε εξαιρετικής ποιότητας μαχαίρια σε ανταγωνιστικές τιμές. Σήμερα, η Tetsuhiro είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ανοξείδωτων, χειροφινιρισμένων μαχαιριών στην Ιαπωνία.
VG-10 Gyuto 210mm: Η καρδιά της ιαπωνικής κουζίνας
Η σειρά VG-10 έχει ως πυρήνα τον διάσημο ανοξείδωτο χάλυβα VG-10, γνωστό για την κοφτερή του αντοχή, με επικάλυψη από πιο μαλακό ανοξείδωτο SUS χάλυβα. Το φινίρισμα satin-polished και η εργονομική δυτικού τύπου λαβή από μαύρη Micarta εξασφαλίζουν άνεση, ανθεκτικότητα και κομψότητα.
Το Gyuto, που σημαίνει “μαχαίρι για κρέας”, είναι το ιαπωνικό αντίστοιχο του κλασικού μαχαιριού σεφ. Ένα πολυχρηστικό εργαλείο, ιδανικό για κρέας, ψάρι, λαχανικά και πολλά ακόμη. Το μέγεθος 210mm είναι το πιο δημοφιλές, πρακτικό τόσο για επαγγελματίες όσο και για απαιτητικούς οικιακούς μάγειρες.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
- Brand / Blacksmith: Tetsuhiro
- Σειρά: VG-10
- Τύπος Μαχαιριού: Gyuto 210
- Μήκος Λεπίδας / Συνολικό (mm): 211 / 338
- Grind: 50/50
- Φινίρισμα: Satin Polished
- Τύπος Ατσαλιού: VG-10 (πυρήνας) / SUS cladding
- Μέθοδος Σφυρηλάτησης: San Mai
- Σκληρότητα (HRC): 61
- Λαβή: Δυτικού τύπου / Μαύρη Micarta
- Πάχος ράχης (heel / tip mm): 1.8 / 0.3
- Ύψος λεπίδας στο heel (mm): 46
- Βάρος (gr): 183










