ΝΙΩΤΙΚΟ
Το τυροκομείο ξεκίνησε το 2007 με πρωτοβουλία του Δήμου Ιητών έχοντας σαν στόχο την ανάδειξη της παράδοσης του νησιού στη τέχνη της τυροκομίας, απαντώντας ταυτόχρονα στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.
Το 2013 με σκοπό την γρηγορότερη ανάπτυξη του το τυροκομείο άλλαξε χαρακτήρα και από Δημοτικό έγινε ιδιωτικό, ανεβάζοντας από τότε ολοένα και περισσότερο τον πήχη της παραγωγής και της ποιότητας.
Η μονάδα βρίσκεται σε μοναδικό σημείο του τόπου σε υψόμετρο 450 μέτρων έχοντας έτσι άμεση επαφή με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Είναι μια πρότυπη τυροκομική μονάδα με προϊόντα υψηλής ποιότητας. Κατά την παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιείται τοπικό – αγνό αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα, που παράγεται από ζώα ελευθέρας βοσκής δίχως αφαίρεση των θρεπτικών συστατικών του αλλά ούτε και πρόσθεση συντηρητικών ή άλλων ουσιών.