Chileli
Ελληνική οικοτεχνία καυτερών σαλτσών, μπαχαρικών και άλλων καυτερών απολαύσεων!
"Ονομάζομαι Σταύρος Αζάρ, κατάγομαι από την Κύπρο και κατοικώ στη Μυτιλήνη από το 2008 με τη σύζυγο και την 9χρονη κόρη μου. Προγραμματιστής στην εκπαίδευση, παρόλα αυτά με πολλή αγάπη και μεράκι για τη μαγειρική. Με έναυσμα την πρώτη καλλιέργεια μιας ρίζας Χαλαπένιο το 2017, γρήγορα συνειδητοποίησα το εύρος χρήσης της καυτερής πιπεριάς και θέλησα να την εντάξω στη μαγειρική μου, οπότε και δημιούργησα την πρώτη μου συνταγή για τη σάλτσα γλυκιάς τσίλι. Ο ενθουσιασμός μου για τις καυτερές πιπεριές με ώθησε να επεκτείνω την καλλιέργειά μου το 2019 στο οικογενειακό κτήμα της συζύγου μου με 180 ρίζες από δέκα διαφορετικές ποικιλίες. Με τις πρώτες μου Χαμπανέρο, δημιούργησα τη δική μου εκδοχή της σάλτσας Harissa και τελειοποίησα την γλυκιά τσίλι.
Με τα θετικά σχόλια για τη γεύση των σαλτσών μου και την παρότρυνση των δικών μου ανθρώπων, αποφάσισα να κάνω έναρξη ως αγρότης και να ξεκινήσω τη δική μου οικοτεχνία, την Chileli.
Το όνομα αντικατοπτρίζει προφανώς το βασικό συστατικό των σαλτσών μου, τις καυτερές πιπεριές (τσίλι), οι οποίες ναι μεν κατάγονται από όλες τις άκρες της γης, αλλά φυτεύονται και καλλιεργούνται στο αγαπημένο νησί της Λέσβου".