Kanetsune KC-901 Hammered Damascus Gyuto 240mm
KanetsuneΤο εμπορικό σήμα "Kanetsune" πήρε το όνομά του από ένα διάσημο ξίφος Smith, Kanetsune που υπήρχε στην περίοδο Muromachi γύρω στον 14-15 αιώνα.
Έκανε εξαιρετικά δυνατά και σκληρά Katanas που ήταν γνωστά από πολλούς Σαμουράι τότε στην Ιαπωνία αλλά και στο εξωτερικό.
Μερικά από τα ξίφη του εκτίθενται στο μουσείο Katana στην πόλη Seki.
Η Kanetsune θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μαχαιριών στην Ιαπωνία, κατασκευάζοντας διαφορετικές σειρές μαχαιριών με το όνομά τους αλλά και για άλλες γνωστές μάρκες μαχαιριών.
Το μαχαίρι Kanetsune KC-901 Hammered Damascus Gyuto 240mm διαθέτει ένα σφυρήλατο όμορφο φινίρισμα "Tsuchime" με λεπίδες επικαλυμμένες με Δαμασκό, κατασκευασμένες από πυρήνα κοπής VG-10 με ανοξείδωτο χάλυβα 17 στρώσεων που παρέχει εξαιρετική συγκράτηση των άκρων στο HRC 60-62.
Το φινίρισμα "Tsuchime" μπορεί επίσης να κάνει τα τρόφιμα να απελευθερώνονται γρήγορα από τη λεπίδα.
Οι ωραίες λαβές από ξύλο μαόνι έχουν βασικό και απλό σχήμα που έχουν εξαιρετικό κράτημα και φθείρονται καλά. Κατασκευές full tang με ανοξείδωτο στήριγμα.
Το Gyuto, που σημαίνει «μαχαίρι βοείου κρέατος» στα Ιαπωνικά, είναι το πιο κοινό και βασικό από όλα τα μαχαίρια, η ιαπωνική εκδοχή του κλασικού μαχαιριού του σεφ.
Χρησιμοποιείται ως μαχαίρι πολλαπλών χρήσεων, κατάλληλο για κρέας, ψάρι, λαχανικά και άλλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες σχεδόν τις διαφορετικές τεχνικές κοπής.
Το μέγεθος 240mm είναι το κατάλληλο για χρήση τόσο από επαγγελματίες όσο και από έμπειρους οικιακούς μάγειρες.
Μάρκα / Σιδηρουργός: Kanetsune
Σειρά: KC-90
Τύπος μαχαιριού: Gyuto 240mm
Μήκος λεπίδας / Συνολικό μήκος (mm): 244 / 370
Άλεσμα: 50 / 50
Τερματισμός: Δαμασκός / Σφυροβολημένος
Τύπος χάλυβα: VG-10
Μέθοδος σφυρηλάτησης: Δαμασκός
Σκληρότητα HRC: 60-62
Τύπος λαβής / Υλικό / Φονιά: Western / Μαόνι / Inox
Πάχος σπονδυλικής στήλης στη φτέρνα / άκρη (mm): 2 / 0,2
Ύψος λεπίδας στη φτέρνα (mm): 50
Βάρος (gr): 244