Share the story

Αν αγαπάτε το μπάρμπεκιου, κάθε εποχή είναι ιδανική για να απολαύσετε το ψήσιμο παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας! Για να κάνετε το μπάρμπεκιου απόλαυση και όχι αγγαρεία, είναι σημαντικό να καθαρίζετε την ψησταριά σας μετά από κάθε ψήσιμο.

Προγραμματίστε ένα σχολαστικό καθαρισμό της ψησταριάς σας.
Ακολουθήστε αυτά τα βασικά βήματα για τον καλύτερο τρόπο καθαρισμού της ψησταριάς σας.

Θέρμανση

  1. Πρώτο βήμα είναι η θέρμανση, η οποία είναι το πιο σημαντικό βήμα του καθαρισμού.
  2. Προθερμάνετε τη ψησταριά σας για 15 λεπτά σε υψηλή φωτιά και μετά απενεργοποιήστε την.

Μετά την θέρμανση, τα υπολείμματα φαγητού που είχαν συσσωρευτεί, έχουν αποκολληθεί από το εσωτερικό της ψησταριάς. Τώρα πρέπει να προχωρήσετε στον επιμέρους καθαρισμού της σχάρας και της χοάνης με μια ειδική βούρτσα καθαρισμού, ώστε τα υπολείμματα να πέσουν στο δοχείο του λιποσυλλέκτη. Αυτή η ενέργεια απαιτεί χρόνο και σχολαστικότητα όμως είναι σημαντική και προσφέρει ουσιαστική φροντίδα στην ψησταριά σας.

  • Βεβαιωθείτε ότι η ψησταριά έχει κρυώσει και δεν υπάρχουν καυτά κάρβουνα ή στάχτες, αφαιρέστε τον συλλέκτη στάχτης και βάλτε τυχόν απορρίμματα σε μια σακούλα σκουπιδιών ή χρησιμοποιήστε τις ειδικά σχεδιασμένες σκούπες στάχτης. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ψησταριά υγραερίου βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει με ασφάλεια τη δεξαμενή αερίου.
  • Ψεκάστε τις σχάρες με καθαριστικό σχάρας και αφήστε το προϊόν να δράσει επί 30 δευτερόλεπτα για να μαλακώσουν τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού.
  • Τρίψτε τις σχάρες με μια μακριά βούρτσα καθαρισμού 
  • Σκουπίστε το περιττό λίπος με χαρτί.
  • Ξεπλύνετε το εσωτερικό και το εξωτερικό της ψησταριάς σας με λίγο ζεστό νερό και στεγνώστε καλά με ένα στεγνό πανί.
  • Μετά τον καθαρισμό όλης της ψησταριάς, ανάψτε την στο μέγιστο, για περίπου 10 λεπτά, ανοιγοκλείνοντας το καπάκι για να εξατμιστούν τα υπολείμματα του καθαριστικού.
  • Γυαλίστε το εσωτερικό και το εξωτερικό του μπάρμπεκιου σας με ένα πανί από μικροΐνες.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσω το εξωτερικό της ψησταριάς μου;

Όταν καθαρίζετε το εξωτερικό της ψησταριά σας, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν αφήσουν γρατζουνιές. 

Μετά από κάθε χρήση της Ψησταριάς.

  1. Καθαρίστε τις σχάρες με μια βούρτσα από σκληρό σύρμα.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα πανί ή χαρτί με λίγο μαγειρικό λάδι και περάστε τις καθαρές σχάρες. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης σκουριάς.
  3. Καθαρίστε το εσωτερικό του καπακιού ψησίματος χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό για κάδους και μια βούρτσα.