Share the story

Ποιος είπε ότι όταν έρθει ο χειμώνας θα ψήνουμε λιγότερο; Όχι βέβαια!!! Θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι το αγαπημένο μας μπάρμπεκιου φροντίζοντας να προετοιμαζόμαστε λίγο καλύτερα σε σχέση με το καλοκαίρι.

Ας δούμε «συγκεντρωμένες» μερικές απλές συμβουλές, που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ήδη:

  • Κρατήστε την ψησταριά καθαρή από φύλλα και βρωμιά διαλέγοντας προϊόντα καθαρισμού κατάλληλα για ψησταριές, αλλά προστατέψτε την και από βροχή, χιόνι και πάγο με το κατάλληλο κάλυμμα.
  • Φροντίστε να «μη μείνετε» από καύσιμα :) !!! Έχετε πάντα εφεδρικά πέλλετ, φιάλη υγραερίου ή κάρβουνα ώστε να μην ξεμείνετε από τυχόν λανθασμένο υπολογισμό. Έχετε πάντα υπόψη σας πώς τόσο το προπάνιο όσο και το υγραέριο δρουν τελείως διαφορετικά όταν ο καιρός είναι κρύος. Η κατανάλωση κατά το χειμώνα είναι πολύ μεγαλύτερη προκειμένου να διατηρηθεί η κατάλληλη θερμοκρασία ψησταριάς.
  • Η ψησταριά κατά την προθέρμανση απαιτεί περισσότερο χρόνο το χειμώνα, γι’ αυτό αφήστε την να προθερμανθεί σωστά με μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι τους ζεστούς μήνες. Κάθε ψησταριά διαφέρει οπότε βρείτε εσείς το σωστό έξτρα χρόνο προθέρμανσης που θα χρειαστεί η δική σας ψησταριά μέχρι να φτάσει στους επιθυμητούς βαθμούς ψησίματος.
  • Kατά τη διάρκεια του χειμώνα κάνει κρύο (ναι, και στην Ελλάδα!) και σκοτεινιάζει αρκετά νωρίς. Δεν υπάρχει όμως λόγος να μην ψήσετε. Διαλέξτε ένα φακό που ταιριάζει στην ψησταριά σας και ψήστε ελεύθερα και το βράδυ.
  • Χρησιμοποιήστε ποδιές και γάντια που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες κατάλληλα για BBQ. Επιπλέον κρατούν τα χέρια σας ζεστά, διευκολύνοντας όλες τις κινήσεις.
  • Επενδύστε σε μαγειρικά σκεύη από μαντέμι. Δεν θα πιστέψετε τόσο το μαγειρικό αποτέλεσμα όσο και τη χρηστικότητα αυτών των σκευών, που αφού μαγειρευτεί το φαγητό κρατούν τη θερμοκρασία του ζεστή, ακόμα και μέχρι να το σερβίρετε.
  • Προμηθευτείτε θερμόμετρα και συσκευές Grill Control που σας επιτρέπουν να μείνετε μέσα στο σπίτι όσο η ψησταριά ψήνει. Έτσι θα απολαύσετε τη ζεστασιά του σπιτιού μαζί με φίλους και οικογένεια ενώ η ψησταριά σας θα κάνει «όλη τη δουλειά» για εσάς.
  • Μην ξεχάσετε μετά το ψήσιμο να αποθηκεύετε σωστά και χωρίς υγρασία τα αξεσουάρ για το ψήσιμο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα καλύτερα θα ήταν να τα αφήνετε μέσα στο σπίτι και όχι στο ντουλάπι της ψησταριάς.

Απολαύστε το ψήσιμο με παρέα και αγαπημένους με αμείωτο ρυθμό και το χειμώνα!!!