Kanetsune KC-922 Tsuchime Gyuto 200mm
KanetsuneΤο εμπορικό σήμα "Kanetsune" πήρε το όνομά του από ένα διάσημο ξίφος Smith, Kanetsune που υπήρχε στην περίοδο Muromachi γύρω στον 14-15 αιώνα.
Έκανε εξαιρετικά δυνατά και σκληρά Katanas που ήταν γνωστά από πολλούς Σαμουράι τότε στην Ιαπωνία αλλά και στο εξωτερικό.
Μερικά από τα ξίφη του εκτίθενται στο μουσείο Katana στην πόλη Seki.
Η Kanetsune θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μαχαιριών στην Ιαπωνία, κατασκευάζοντας διαφορετικές σειρές μαχαιριών με το όνομά τους αλλά και για άλλες γνωστές μάρκες μαχαιριών.
Το μαχαίρι διαθέτει όμορφο σφυρήλατο φινίρισμα (Tsuchime), λεπίδα επένδυσης από πυρήνα κοπής Aogami-2 (Μπλε χάλυβας #2), επενδυμένη με ανοξείδωτο χάλυβα SUS-410 το οποίο παρέχει εξαιρετική συγκράτηση των άκρων στο HRC 61-62.
Το φινίρισμα "Tsuchime" μπορεί επίσης να βελτιώσει την απελευθέρωση τροφής.
Οι πανέμορφες φινιρισμένες λαβές από μαύρο κόντρα πλακέ έχουν βασικό και απλό σχήμα που έχουν εξαιρετικό κράτημα και φθείρονται καλά. Κατασκευές μισού τάκου με ανοξείδωτο στήριγμα.
Το Gyuto, που σημαίνει «μαχαίρι βοείου κρέατος» στα Ιαπωνικά, είναι το πιο κοινό και βασικό από όλα τα μαχαίρια, η ιαπωνική εκδοχή του κλασικού μαχαιριού του σεφ.
Χρησιμοποιείται ως μαχαίρι πολλαπλών χρήσεων, κατάλληλο για κρέας, ψάρι, λαχανικά και άλλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες σχεδόν τις διαφορετικές τεχνικές κοπής.
Το μέγεθος 200mm μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από επαγγελματίες όσο και από οικιακούς μάγειρες.
Μάρκα / Σιδηρουργός: Kanetsune
Σειρά: KC-92
Τύπος μαχαιριού: Gyuto 200mm
Μήκος λεπίδας / Συνολικό μήκος (mm): 200 / 305
Άλεσμα: 50 / 50
Φινίρισμα: Σφυρηλατημένο
Τύπος χάλυβα: Aogami-2 (Μπλε-2) Ανοξείδωτη Επένδυση
Μέθοδος σφυρηλάτησης: San Mai
Σκληρότητα HRC: 61-62
Τύπος λαβής / Υλικό : Δυτική / Κόντρα πλακέ / Ανοξείδωτη στερέωση
Πάχος σπονδυλικής στήλης στη φτέρνα / άκρη (mm): 1,8 / 0,2
Ύψος λεπίδας στη φτέρνα (mm): 45
Βάρος (gr): 160