Kanetsune KC-172 Pro Series Gyuto 210mm
KanetsuneΤο εμπορικό σήμα "Kanetsune" πήρε το όνομά του από ένα διάσημο ξίφος Smith, Kanetsune που υπήρχε στην περίοδο Muromachi γύρω στον 14-15 αιώνα.
Έκανε εξαιρετικά δυνατά και σκληρά Katanas που ήταν γνωστά από πολλούς Σαμουράι τότε στην Ιαπωνία αλλά και στο εξωτερικό. Μερικά από τα ξίφη του εκτίθενται στο μουσείο Katana στην πόλη Seki.
Η Kanetsune θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μαχαιριών στην Ιαπωνία, κατασκευάζοντας διαφορετικές σειρές μαχαιριών με το όνομά τους αλλά και για άλλες γνωστές μάρκες μαχαιριών.
Εξαιρετικά εξαιρετικής ποιότητας λεπίδα από ανοξείδωτο χάλυβα AUS-10 υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα.
Η υπέροχη λεπίδα απόδοσης που περιέχει 0,95 – 1,10% άνθρακα σε συνδυασμό με μια καλά ισορροπημένη σύνθεση μολυβδαινίου, βαναδίου και άλλων, επιτρέπει σε αυτή τη σειρά μαχαίρια να έχουν εξαιρετική απόδοση στην επαγγελματική χρήση. Αυτός ο ανοξείδωτος χάλυβας έχει εξαιρετική αντοχή στη σκουριά και σκληρότητα, μεγάλη συγκράτηση των άκρων στο HRC 60.
Η βασική και απλή λαβή έχει εξαιρετική πρόσφυση. Κατασκευές full tang με συγκολλημένο ανοξείδωτο στήριγμα.
Το Gyuto, που σημαίνει «μαχαίρι βοείου κρέατος» στα Ιαπωνικά, είναι το πιο κοινό και βασικό από όλα τα μαχαίρια, η ιαπωνική εκδοχή του κλασικού μαχαιριού του σεφ.
Χρησιμοποιείται ως μαχαίρι πολλαπλών χρήσεων, κατάλληλο για κρέας, ψάρι, λαχανικά και άλλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες σχεδόν τις διαφορετικές τεχνικές κοπής.
Το μέγεθος 210 mm είναι το πιο συνηθισμένο, που χρησιμοποιείται τόσο από επαγγελματίες όσο και από οικιακούς μάγειρες.
Μάρκα / Σιδηρουργός: Kanetsune
Σειρά: KC-17
Τύπος μαχαιριού: Gyuto 210mm
Μήκος λεπίδας / Συνολικό μήκος (mm): 213 / 330
Άλεσμα: 50 / 50
Φινίρισμα: Γυαλισμένο
Τύπος χάλυβα: AUS-10
Μέθοδος σφυρηλάτησης: Monosteel
Σκληρότητα HRC: 60
Τύπος λαβής / Υλικό / Φονιά: Δυτική / Ξύλο / Μίσκα
Πάχος σπονδυλικής στήλης στη φτέρνα / άκρη (mm): 1,6 / 0,2
Ύψος λεπίδας στη φτέρνα (mm): 45
Βάρος (gr): 135