Share the story

Η νέα σειρά μαχαιριών Dikristo είναι κουζινικά μαχαίρια κατασκευασμένα στο χέρι, φτιαγμένα με άριστης ποιότητας υλικά που θα ανταποκριθούν επάξια στις υψηλότερες προσδοκίες. Κάθε μαχαίρι είναι μοναδικό στο είδος του και έχει ένα μοναδικό όνομα από χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Dikristo: Θαυμάζω βαθιά την εξαιρετική δεξιοτεχνία και πιστεύω ακράδαντα ότι οτιδήποτε χειροποίητο, είναι μοναδικό από κάθε άποψη. Κάθε αντικείμενο έχει μια ιστορία να πει, τη δική του προσωπικότητα και ένα πολύ χαρακτηριστικό συναίσθημα «να νιώθεις καλά» όταν το βλέπεις, το αγγίζεις και το χρησιμοποιείς.
Καθώς το φαγητό ήταν πάντα στη ζωή μου κάτι πολύ περισσότερο από ανάγκη, ήθελα συνεχώς να βελτιώνω τις δεξιότητες και τις γνώσεις μου στη μαγειρική τέχνη. Στη συνέχεια, με κάποιο τρόπο, στην ανάγκη μου να είμαι κάτι περισσότερο από οικιακή μαγείρισσα και να χρησιμοποιήσω τη δημιουργικότητά μου, προκάλεσα τον εαυτό μου να φτιάξω αντικείμενα ανώτερης ποιότητας που θα ικανοποιούσαν τις πιο απαιτητικές ανάγκες και επιθυμίες.

Ως αποτέλεσμα, γεννήθηκαν τα μαχαίρια Dikristo™ .

Πώς να επιλέξετε ένα μαχαίρι κουζίνας
Επιλέξτε ένα μαχαίρι κουζίνας με βάση την απόδοση και την εμφάνιση. Η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό. Η απόδοση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και μερικοί από αυτούς, δυστυχώς, είναι αντιστρόφως ανάλογοι μεταξύ τους, γι' αυτό επιλέξτε ένα μαχαίρι με βάση τις ανάγκες σας.

  • Προσδιορίστε τις ανάγκες σας κάνοντας κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σας και σκεφτείτε:
  • Ποια εργασία θέλετε να εκτελέσετε; ελαφριές εργασίες (λαχανικά, πρωτεΐνες χωρίς κόκαλα κ.λπ.) ή σκληρές εργασίες; Κόψιμο ή κοπή;
  • Είστε εξοικειωμένοι με το ακόνισμα ενός μαχαιριού; Σας αρέσει;
  • Θα χρησιμοποιηθεί για έλξη / ώθηση, κοπή ή λίκνισμα;
  • Θα το δουλεύετε με τις ώρες; Ή θα είναι κάτι για ειδικές περιστάσεις;

Παράγοντες απόδοσης μαχαιριού
Η απόδοση ενός μαχαιριού εξαρτάται άμεσα από παράγοντες όπως ο χάλυβας, η θερμική επεξεργασία, η γεωμετρία της λεπίδας, το πάχος πίσω από την άκρη και η γωνία ακονίσματος ενώ εξαρτάται έμμεσα από το βάρος και το σχήμα του μαχαιριού.

Ακόνισμα
Το ακόνισμα είναι η διαδικασία αναδόμησης της άκρης ενός θαμπού μαχαιριού. Θα αφαιρέσει λίγο ατσάλι και είναι συνήθως απαραίτητο μετά από αρκετό χρόνο. Θεωρείται δύσκολη και «απαιτητική» διαδικασία, στην πραγματικότητα δεν είναι (..στις περισσότερες περιπτώσεις..) Υπάρχουν υπέροχα βίντεο στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να δείτε διάφορες τεχνικές ακονίσματος, αλλά όλα μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία. Επιλέξτε στυλ και εξασκηθείτε!

Καθάρισμα

  1. Με μια καθαρή πετσέτα, καθαρίστε προσεκτικά το μαχαίρι σας μετά από κάθε χρήση.
  2. Μην αφήνετε ποτέ το μαχαίρι σας να κάθεται στο νερό.
  3. Μην χρησιμοποιείτε επιθετικά απορρυπαντικά.
  4. Εάν δεν έχετε πετσέτα, χρησιμοποιήστε την απαλή πλευρά ενός σφουγγαριού κουζίνας.
    *Αν το μαχαίρι σας είναι από μη σταθεροποιημένο ξύλο, θα πρέπει να το επεξεργάζεστε με αγνό λάδι Tung κάθε ή δύο χρόνια, για να το φέρετε στην αρχική του κατάσταση.

Αποθήκευση
Μην πετάτε το μαχαίρι στο συρτάρι της κουζίνας. Αποθηκεύστε το στη θήκη του ή σε καθαρό μαγνητικό ράφι/λωρίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο μπλοκ μαχαιριού, αλλά βεβαιωθείτε ότι η λεπίδα δεν αγγίζει τίποτα κατά την αποθήκευση. Όταν χρησιμοποιείτε μαγνητικό ράφι, αποθηκεύετε πάντα τα μαχαίρια σας με το άκρο προς τα πάνω!