Share the story

Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε μια γρήγορη ιδέα για δείπνο ή για ένα πάρτι, επιλέξτε σπιτική πίτσα. Σε αυτό το Blog θα σας αποκαλύψουμε το μυστικό για απολαυστική τραγανή κρούστα.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΠΙΤΣΑΣ!!!

Οι πέτρες πίτσας είναι γενικά κατασκευασμένες από ένα κεραμικό σύνθετο υλικό που είναι εξαιρετικό για ψήσιμο στη σχάρα και ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία. Είναι ιδανικές για σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε λόγω της ικανότητάς τους να συγκρατούν και να κατανέμουν τη θερμότητα ομοιόμορφα, παρόμοια με το χυτοσίδηρο.

Ένα από τα οφέλη της χρήσης μιας πέτρας πίτσας στη σχάρα ή στο φούρνο είναι ότι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της υγρασίας στα αρτοσκευάσματα, έτσι ώστε το ψωμί και η ζύμη πίτσας σας να έχουν ένα ελαφρύ και τραγανό αποτέλεσμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΠΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Οι πέτρες πίτσας είναι εύκολες στη χρήση και τα τελικά αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και κόλπα για να αξιοποιήσετε το καλύτερο αποτέλεσμα από την πέτρα ψησίματος σας.

Τοποθετήστε την κρύα πέτρα στην κρύα σχάρα σας ή σε κρύο φούρνο και προθερμάνετε από εκεί. Θέλετε η πέτρα να φτάσει σε θερμοκρασία 200°C ή περισσότερο πριν το μαγείρεμα, κάτι που θα απαιτήσει προθέρμανση για λίγο περισσότερο από όσο χρειάζεται η σχάρα ή ο φούρνος για να φτάσει σε αυτήν τη θερμοκρασία - τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό αποτρέπει το ράγισμα της πέτρας λόγω έντονων αλλαγών θερμοκρασίας. Επίσης, όσο περισσότερο χρειάζεται να προθερμανθεί η πέτρα, τόσο καλύτερα αποτελέσματα στη ζύμη του ψωμιού ή της πίτσας.

Όταν έχει προθερμανθεί αρκετά, πασπαλίζουμε την πέτρα με καλαμποκάλευρο πριν βάλουμε πάνω του φαγητό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα, απλά βεβαιωθείτε ότι το χαρτί είναι κομμένο στο ίδιο μέγεθος με την πέτρα, με πολύ μικρή προεξοχή όταν το χρησιμοποιείτε στη σχάρα.

Η μεταφορά του φαγητού στην πέτρα είναι πολύ πιο εύκολη όταν χρησιμοποιείτε σπάτουλα πίτσας. Λίγο καλαμποκάλευρο ή αλεύρι εδώ θα κάνει το μάζεμα και τη μεταφορά του φαγητού πολύ πιο εύκολο.

Όταν τελειώσετε με την πέτρα, αφήστέ τη στην σχάρα ή στο φούρνο να κρυώσει εντελώς πριν την πιάσετε. Σας συνιστούμε να φοράτε γάντια ψησίματος.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΠΙΤΣΑΣ

Το καθάρισμα της πέτρας της πίτσας φαίνεται σαν μια τρομακτική εργασία, ωστόσο, είναι τόσο απλή όσο και η χρήση της. Μόλις κρυώσει εντελώς, αφαιρέστε την πέτρα από τη σχάρα ή το φούρνο για καθάρισμα.

Αφαιρέστε τα κολλημένα κομμάτια ξύνοντάς τα απαλά με μια ξύλινη ή σκληρή πλαστική σπάτουλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό καθαριστικό πιάτων. Ξεπλύνετε ή σκουπίστε την πέτρα της πίτσας με ζεστό νερό και ένα μαλακό πανί. Αφήστε την πέτρα να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη χρησιμοποιήσετε ξανά.

Συμβουλή μας: Να διαβάζετε πάντοτε τις οδηγίες χρήσης που σας προτείνει ο κατασκευαστής.

Bρείτε στο κατάστημά μας, στην οδό Κλεισθένους 291 στον Γέρακα, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να φτιάξετε pizza. Φούρνο ψησίματος για πίτσα, σπάτουλες και πλάκες ψησίματος από τα κορυφαία brand μπάρμεκιου.