Share the story

H προετοιμασία του οβελία ξεκινά από την προηγούμενη ημέρα.

Μαρινάρετε σε αλάτι, πιπέρι και μπορείτε προαιρετικά να χρησιμοποιήσετε σκόρδο. Τυλίγετε με πανί για να μην έρθει σε επαφή με έντομα και ζώα.

Για το σούβλιασμα του οβελία, περνάτε τη σούβλα με φορά από τα πίσω πόδια προς το κεφάλι μέσα από την κοιλιά, τον θώρακα, τον λαιμό και το κεφάλι.

Για το δέσιμο του αρνιού, αρχίζετε από τα μπούτια, τα οποία πρέπει να τα πιάσετε σταυρωτά πάνω στη σούβλα και ύστερα να τα δέσετε με σύρμα.

Η διχάλα της σούβλας μπαίνει στα μπούτια και σταθεροποιείται πάνω στη σούβλα, με τη βίδα που αυτή έχει.

Έπειτα πρέπει να δέσετε καλά τη σπονδυλική στήλη του οβελία, τόσο χαμηλά στο ύψος της κοιλιάς, όσο και στο ύψος του στήθους, χρησιμοποιώντας τις μεταλλικές πιάστρες.

Για το ράψιμο του οβελία, χρησιμοποιείτε κλωστή στην κοιλιά και πρέπει το ράψιμο να είναι σφιχτό ώστε, όπως θα ψήνετε το αρνί να κρατά στο εσωτερικό τα υγρά.

Ανάψτε τα κάρβουνα, μια ώρα πριν βάλετε τη σούβλα με το αρνί. Θα χρειαστείτε κάρβουνα ή μπρικέτες, τόσα όσα είναι και τα κιλά του οβελία.

Τοποθετήστε τα περισσότερα κάτω από τα μπούτια και τα «χεράκια» του αρνιού και τα λιγότερα κάτω από την κοιλιά.

Τοποθετήστε τη σούβλα με το αρνί 50 εκατοστά πάνω από τη φωτιά και ενεργοποιήστε το μοτέρ για γύρισμα.

Στην αρχή που η φωτιά είναι δυνατή, προσέξτε να μην «αρπάξει» ο οβελίας. Για να μην αρπάξει μπορείτε να τυλίξετε το κρέας με χαρτί κρεοπωλείου.

Yστερα από μιαμιάμιση ώρα αφαιρείτε το χαρτί κρεοπωλείου και μπορείτε να γυρίσετε πιο αργά τη σούβλα,ανάλογα με την ένταση της φωτιάς.