Share the story

Ένα από τα πράγματα που θα βρούμε σε κάθε κουζίνα είναι το αλουμινόχαρτο, ένα εύπλαστο υλικό με πολλές χρήσεις. Ωστόσο οι ειδικοί μας αποτρέπουν από τη χρήση του στη μαγειρική, καθώς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Το αλουμινόχαρτο, ως φθηνό και εύχρηστο υλικό, χρησιμοποιείται ευρέως σε κάθε νοικοκυριό. Η απλή χρήση του είναι ασφαλής, ωστόσο η χρήση του στο μαγείρεμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω του ότι περιέχει αλουμίνιο, ένα χημικό στοιχείο που απελευθερώνεται με τη θερμότητα και μεταφέρεται στην τροφή.

Οι έρευνες είναι σαφείς: αποφύγετε να βάζετε το αλουμινόχαρτο στο φούρνο με το φαγητό σας. Μπορείτε να τυλίξετε το φαγητό σε χαρτί κρεοπωλείου, ώστε να αποφύγετε την απορρόφηση του αλουμινίου από το ψητό.

Το αλουμινόχαρτο είναι επικίνδυνο επειδή περιλαμβάνει αλουμίνιο, που είναι τοξικό. Κατά το ψήσιμο, το αλουμίνιο απελευθερώνεται εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας, εισχωρεί στο φαγητό και, κατά συνέπεια, στον οργανισμό. Το αλουμίνιο, σε μεγάλες ποσότητες, θεωρείται επιβλαβές και για τους πνεύμονες, το συκώτι, το θυρεοειδή αδένα, τα νεφρά και τον εγκέφαλο. Μπορεί να προκαλέσει έλκος, ναυτία, πονοκέφαλο και «καούρες».

XΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΧΑΡΤΙ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ

Το χαρτί κρεοπωλείου γνωστό ως "Butcher Paper" είναι ένα υψηλής ποιότητας χαρτί περιτυλίγματος, εξαιρετικό για να σφραγίζετε τους χυμούς και να δημιουργείτε τραγανή εξωτερική κρούστα στο φαγητό κατά το μαγείρεμα.

Χρησιμοποιήστε το για να τυλίξετε και να μαγειρέψετε κρέατα όπως μπρίσκετ, ολόκληρα κοτόπουλα, λαχανικά, ψάρια και αρνί. Ιδανική λύση για να ετοιμάσετε νόστιμη και ζούμερη γαλοπούλα! Σε αντίθεση με το αλουμινόχαρτο, θα επιτρέψει στο φαγητό σας να αναπνέει και να παραμένει τρυφερό και γευστικό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για να καπνίζετε κρέατα, να το τοποθετείτε σε ταψιά, και πολλά άλλα.

Γιατί να προτιμήσετε το χαρτί κρεοπωλείου;

Το χαρτί κρεοπωλείου είναι ένα ειδικό χάρτινο προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να τυλίγει και να προστατεύει τα ωμά κρέατα και τα ψάρια από ατμοσφαιρικούς ρύπους και την αλλοίωση της γεύσης. Χρήσιμο επίσης για τη συσκευασία σάντουιτς!

Το άρωμα καπνού διεισδύει στο χαρτί κρεοπωλείου;

Δεδομένου ότι το χαρτί κρεοπωλείου είναι πορώδες, επιτρέπει στο άρωμα καπνού να διεισδύσει στο φαγητό σας. Το κρέας θα απορροφήσει τον καπνό και θα πετύχει απολαυστικό άρωμα καπνού. Το αλουμινόχαρτο από την άλλη μπορεί να εμποδίσει κάθε καπνό να φτάσει στο κρέας σας.

Γιατί το χαρτί κρεοπωλείου είναι ροζ;

Το χαρτί κρεοπωλείου είναι κατασκευασμένο από αγνά υλικά σε αντίθεση με το χαρτί κατάψυξης που έχει πλαστική μεμβράνη στη μία πλευρά και είναι ακατάλληλο για υποβολή σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μπορεί να καεί το χαρτί κρεοπωλείου;

Λειτουργεί εξαιρετικά για το τύλιγμα κρέατος και είναι ανθεκτικό σε υψηλή θερμοκρασία καύσης μέχρι 260. βαθμούς. Σε αντίθεση με το αλουμινόχαρτο το χαρτί κρεοπωλείου δεν καίγεται. Το αλουμινόχαρτο μπορεί να δημιουργήσει μια ανθυγιεινή κατάσταση, όταν χρησιμοποιείται στη σχάρα ή στο μπάρμπεκιου.