Share the story

Ήταν το μακρινό 1992 όταν ο Κώστας Μπίγαλης σε ένα του τραγούδι «Το παρεάκι μου κι εγώ» εξυμνούσε τις διακοπές με σκηνή στην εξοχή. Η διάθεση είναι ρομαντική, όλοι ονειρεύονται φωτιά στην άμμο, πρωινό δίπλα στη θάλασσα και φυσικά λίγες ημέρες που θα ζήσουν μακριά από την πόλη. Εάν είστε και εσείς λάτρεις της φύσης και ετοιμάζεστε να κάνετε την πρώτη σας απόδραση, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να μαγειρέψετε με ασφάλεια δίπλα στην φύση.

1. Εστία Υγραερίου

Η εστία υγραερίου χρειάζεται για να ζεστάνετε φαγητό ή να βράσετε νερό. Είναι φορητή, συμπαγής και ελαφριά, τέλεια επιλογή, αν δεν έχετε μεγάλο χώρο στο αμάξι. Μπορείτε να επιλέξετε εστία υγραερίου μονής διπλής εστίας. 

2. Καύσιμα

Ανάλογα με τον τύπο της εστίας υγραερίου που διαθέτετε, θα χρειαστείτε μία φιάλη υγραερίου για να μπορείτε να μαγειρέψετε. Εμπιστευτείτε επώνυμες φιάλες προπανίου ή βουτανίου με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.

3. Επαναχρησιμοποιήσιμα Σερβίτσια

Αντί να σπαταλάτε χάρτινα πιάτα, φλιτζάνια και πλαστικά σκεύη ή να προσπαθείτε να συσκευάσετε τα σερβίτσια της κουζίνας, επενδύστε στα επαναχρησιμοποιήσιμα σερβίτσια της εταιρίας Petromax και επιμείνετε στον κώδικα κατασκήνωσης «να μην αφήνετε ίχνη με πλαστικά ή χάρτινα σκουπίδια». Τα σερβίτσια της Petromax είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, δεν διαβρώνονται και είναι ανθεκτικά στο ξεθώριασμα και τις φθορές! 

4. Μαγειρικά σκεύη - Τσάντα Μεταφοράς

Ο χυτοσίδηρος είναι η πρώτη επιλογή μεταξύ των περισσότερων κατασκηνωτών, κυρίως λόγω της αντοχής, της ευελιξίας και της συγκράτησης της θερμότητας. Ένα μαντεμένιο τηγάνι ή μία μαντεμένια γάστρα είναι μια αξιόλογη επένδυση, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε κρέας, να ζεστάνετε σούπα και να φτιάξετε μαγειρευτά.

Επιλέξτε το ιδανικό μαντεμένιο σκεύος που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας και μην ξεχάσετε να το συνδυάσετε με την τσάντα μεταφοράς για απροβλημάτιστη μετακίνηση και συντήρηση.

5. Κουτί Αποθήκευσης Τροφίμων

Για να διατηρήσετε τα τρόφιμα θα χρειαστείτε ένα κουτί αποθήκευσης και τι καλύτερο από τα Passive Cool Box της Petromax;

Το Passive Cool Box 50lt Olive έχει σύστημα υπερπαθητικής ψύξης που προσφέρει πλήρως αυτόνομη παροχή. Το μονωτικό στρώμα με πάχος τουλάχιστον 45 mm επιτρέπει στο στιβαρό σώμα PE του Cool Box να διατηρεί τον πάγο έως και 12 ημέρες. Με πάγο που διατίθεται στο εμπόριο, κρύες συσκευασίες ή ξηρό πάγο, το Passive Cool Box επιτυγχάνει ήδη μια σταθερή χαμηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό. Έτσι, είναι εγγυημένος ένας μεγάλος χρόνος ψύξης του φαγητού – τη στιγμή που χρειάζεται σε εξωτερικούς χώρους.