Για την συνταγή θα χρειαστείτε:
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες φιλέτου, η καθεμία περίπου 170 γραμμάρια και 3 εκατοστά σε πάχος
- μοσχαρίσιες μπριζόλες φιλέτου, η καθεμία περίπου 170 γραμμάρια και 3 εκατοστά σε πάχος
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι ALIUM SALT SEASONING TETTIX 30gr
- Πιπέρι BOURBON PEPPER VOATSIPERIFERY MADAGASCAR TETTIX 30gr
- 3 φέτες χοντροκομμένου μπέικον, κομμένο σε κύβους 6 χιλιοστών
- 40 χιλιοστόλιτρα κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
Για τη ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ θα χρειαστείτε:
- 6ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού
- 2 κουταλάκια γλυκού Μουστάρδα ντιζόν
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
- ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
- 225 γραμμάρια μανιτάρια cremini, χωρίς τους μίσχους, κομμένα σε τέταρτα
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
1. Απλώστε λάδι και στις 2 πλευρές των μπριζολών και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα. Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για 15 με 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
2. Ετοιμάστε το γκριλ για άμεσο ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία (230 βαθμούς με 290 βαθμούς) και μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς και 230 βαθμούς) και προθερμάνετε το διάτρητο ταψί του γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
3. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φώτια στον φούρνο μαγειρέψτε το μπέικον και κρεμμύδια μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό, 6 με 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Βγάλτε τα από τη φωτιά.
4. Αναμίξτε τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει απαλή. Βάλτε τα μανιτάρια σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέστε 60ml από την βινεγκρέτ. Ανακατέψτε καλά. Κρατήστε την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
5. Βουρτίστε τις σχάρες μαγειρέματος με το WEBER Cleaning Kit για να τις καθαρίσετε. Ψήστε τις μπριζόλες σε έμμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι όσο γίνεται κλειστό, μέχρι να ψηθού στον επιθυμητό βαθμό, 8 με 10 λεπτά για μέτρια ψημένες, γυρίζοντας μία ή 2 φορές. Βγάλτε τα από την ψησταριά και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 3 με 5 λεπτά.
6. Όσο οι μπριζόλες ψήνονται, απλώστε τα μανιτάρια σε μονή στρώση στο ταψί του γκριλ και ψήστε σε άμεση μέτρια θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να γίνουν καφέ χρυσαφί και τρυφερές, 6 με 8 λεπτά, γυρίζοντας μία ή 2 φορές. Μην κουνήσετε τα μανιτάρια μέχρι οι κάτω πλευρές τους να είναι όμορφα καφετί.
7. Μεταφέρετε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το μπέικον και τα κρεμμύδια και ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 λεπτό ανακατεύοντας συχνά.
8. Προσθέστε το σχοινόπρασο και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές με το μείγμα των μανιταριών από πάνω. Ανακατέψτε την υπόλοιπη βινεγκρέτ και αν θέλετε προσθέστε την σε κάθε μπριζόλα.