Share the story

Είστε νέος ιδιοκτήτης ψησταριάς και αναζητάτε τρόπους για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο δείπνo ή έμπειρος ψήστης που χρειάζεται λίγη έμπνευση για το επόμενο υπέροχο γεύμα;

Οι ψησταριές Napoleon είναι ευέλικτες μηχανές με μοναδικές καινοτομίες για να μαγειρέψετε τα πιο νόστιμα και καλομαγειρεμένα γεύματα. Ας εξερευνήσουμε μερικές από αυτές.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Δεν χρειάζεστε δεύτερη ψησταριά για να χρησιμοποιήσετε κάρβουνα εάν έχετε ψησταριά αερίου Napoleon. Απλώς τοποθετήστε το δίσκο με κάρβουνα στους καυστήρες, γεμίστε με κάρβουνα και αντικαταστήστε τις σχάρες μαγειρέματος.

Χρησιμοποιήστε τους καυστήρες αερίου για να ανάψετε το κάρβουνο. Όταν τα κάρβουνα είναι έτοιμα, είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αγαπημένες σας τεχνικές ψησίματος ενώ χρησιμοποιείτε το δίσκο με κάρβουνα, να ψήσετε αργά με έμμεση θερμότητα και μετά να ψήσετε πάνω από τα ζεστά κάρβουνα.

Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε πάνω από την υψηλή θερμοκρασία του κάρβουνου, όπως όταν χρησιμοποιείτε το υπέρυθρο SIZZLE ZONE™. Θωρακίστε το κρέας απευθείας πάνω στα κάρβουνα!

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ BBQ ΑΕΡΙΟΥ

Το Napoleon Stainless Steel Smoker Tube είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εμπλουτίσετε τα φαγητά σας με γεύση καπνιστού. Τοποθετήστε τον σωλήνα καπνίσματος πάνω από τον αναμμένο καυστήρα. Η ζέστη θα σιγοκαίει το ξύλο και ο καπνός θα αρωματίσει το φαγητό σας.

Εάν έχετε την ψησταριά Napoleon Prestige™ PRO 665 ή 825 Gas Grill ο σωλήνας καπνίσματος είναι ήδη ενσωματωμένος. Μπορείτε να το διαπιστώσετε με τα κουμπιά ελέγχου στο μπροστινό μέρος της ψησταριάς.

Ο μικρός αυτός δίσκος είναι ιδανικός για να κρατάτε τα κάρβουνα για κάπνισμα και ακριβώς από κάτω διαθέτει ειδικό καυστήρα. Εάν θέλετε να καπνίσετε μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος θα χρειαστείτε λίγη επιπλέον βοήθεια με την χρήση ένος επιπρόσθετου σωλήνα καπνίσματος από ανοξείδωτο χάλυβα ή να χρησιμοποιήσετε τα αρωματικά ξύλα καπνίσματος.

Αυτές οι τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαγείρεμα που διαρκεί από μισή ώρα για αυτή την ελαφρά καπνιστή γεύση, μέχρι για πολλές ώρες για να δώσετε καπνιστή γεύση σε μια ολόκληρη χοιρινή σπάλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι αυτονόητο ότι τα κάρβουνα ΔΕΝ πρέπει να προστίθενται σε μια ψησταριά αερίου χωρίς τη χρήση του δίσκου κάρβουνου ή τη χρήση σωλήνα καπνίσματος.

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΠΙΤΣΑΣ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η πίτσα σε φούρνους με ξύλα είναι τόσο νόστιμη, καταλήγουμε στο απλό γεγονός ότι οι επαγγελματικοί φούρνοι πίτσας είναι πολύ θερμότεροι από τους κανονικούς φούρνους στο σπίτι. Και επειδή η ψησταριά σας είναι ικανή να φτάσει σε υψηλότερες θερμοκρασίες από τον εσωτερικό σας φούρνο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε αυθεντική πίτσα. Μπορείτε να το κάνετε τέλεια χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από την αυλή σας.

Μια ψησταριά Napoleon μπορεί να το κάνει με απόλυτη επιτυχία! Είτε χρησιμοποιείτε κάρβουνο είτε μόνο τους κύριους καυστήρες, προθερμάνετε τη πέτρα πίτσας και ψήστε πίτσα, ψωμί ή ακόμα και ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Οι πέτρες πίτσας απορροφούν και εκπέμπουν θερμότητα, η οποία μετατρέπει την ψησταριά σας σε ένα παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Όταν τοποθετείτε την ζύμη πίτσας ή το ψωμί στην καυτή επιφάνεια της πέτρας πίτσας, η πέτρα μεταφέρει την συγκεντρωμένη θερμότητα απευθείας στο φαγητό σας. Απομακρύνει την υγρασία και η ζύμη γίνεται ακόμα πιο τραγανή.

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ενεργοποιώντας όλους τους καυστήρες. Αυτό θα βοηθήσει την πέτρα σας να προθερμανθεί σωστά. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία μεταξύ 250 και 300 βαθμών Κελσίου και μετά από 20-30 λεπτά προθέρμανση, απλά σύρετε την πίτσα πάνω στην πέτρα και κλείστε το καπάκι. Επιλέξτε να λειτουργήσετε την ψησταριά για έμμεση μέθοδο μαγειρέματος και υψηλές θερμοκρασίες.

Υπάρχουν τόσες πολλές τεχνικές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ψησταριά σας. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος να χρησιμοποιείτε το Napoleon Grill;