Share the story

Αν αγαπάτε το μπάρμπεκιου, κάθε εποχή είναι ιδανική για να απολαύσετε το ψήσιμο παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας! Για να κάνετε το μπάρμπεκιου απόλαυση και όχι αγγαρεία, είναι σημαντικό να καθαρίζετε την ψησταριά σας μετά από κάθε ψήσιμο.

Ένα τακτικό μέτρο καθαρισμού πριν από κάθε χρήση μπορεί να περιλαμβάνει θέρμανση της ψησταριάς σε υψηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά και, στη συνέχεια, καθαρισμό της σχάρας με μια ειδικά σχεδιασμένη βούρτσα καθαρισμού. Με αυτόν τον τρόπο, τυχόν υπολείμματα φαγητού ή σκουριάς που έχουν μείνει από προηγούμενα ψησίματα μπορούν να αφαιρεθούν με μεγάλη ευκολία. Αυτή η διαδικασία είναι ιδανική για να αποφύγετε βακτήρια και τυχόν μολύνσεις.

Βεβαιωθείτε ότι η ψησταριά έχει κρυώσει και δεν υπάρχουν καυτά κάρβουνα ή στάχτες, αφαιρέστε τον συλλέκτη στάχτης και βάλτε τυχόν απορρίμματα σε μια σακούλα σκουπιδιών ή χρησιμοποιήστε τις ειδικά σχεδιασμένες σκούπες στάχτης. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ψησταριά υγραερίου βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει με ασφάλεια τη δεξαμενή αερίου.

Για βαθύτερο καθαρισμό:
Ψεκάστε τις σχάρες με καθαριστικό σχάρας και αφήστε το προϊόν να δράσει επί 30 δευτερόλεπτα για να μαλακώσουν τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού. Τρίψτε σχολαστικά τις σχάρες με μια μακριά βούρτσα καθαρισμού.
Σκουπίστε το περιττό λίπος με χαρτί. Ξεπλύνετε το εσωτερικό και το εξωτερικό της ψησταριάς σας με λίγο ζεστό νερό και στεγνώστε καλά με ένα στεγνό πανί.
Μετά τον καθαρισμό όλης της ψησταριάς, ανάψτε την στο μέγιστο, για περίπου 10 λεπτά, ανοιγοκλείνοντας το καπάκι για να εξατμιστούν τα υπολείμματα του καθαριστικού. Γυαλίστε το εσωτερικό και το εξωτερικό του μπάρμπεκιου σας με ένα πανί από μικροΐνες.

TIP για να διατηρήσετε την ψησταριά υγραερίου καθαρή:
Υπάρχουν επίσης μερικά κόλπα για να διατηρήσετε στο ελάχιστο το λίπος και τα υπολείμματα κατά το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου. Χρησιμοποιήστε δίσκους αλουμινίου, το λίπος και άλλα υγρά μπορούν να συλλεχθούν, εμποδίζοντάς τα να φτάσουν στη σχάρα, στο κάτω μέρος της ψησταριάς ή στα στενά κενά. 

Προστασία όλο τον χρόνο:

Προστατέψτε την ψησταριά σας από την βροχή, τις σκληρές υπεριώδεις ακτίνες ή τις ακούσιες γρατζουνιές με τα προστατευτικά καλύμματα για ψησταριές. Διατηρήστε το κεραμικό σώμα της ψησταριάς σας σαν καινούριο για τα επόμενα χρόνια.