Share the story

Το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή για BBQ. Σε αντίθεση με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ο ήπιος καιρός του φθινοπώρου κάνει την καυτή φωτιά ευχάριστη. Ακόμα και ο καπνός μεταφέρεται διαφορετικά στον καθαρό αέρα αυτής της εποχής!

Κάποιος θα μπορούσε ακόμη και να υποστηρίξει ότι το φαγητό του φθινοπώρου είναι καλύτερο. Για έναν απλούστατο αλλά και προφανή λόγο. Το φθινόπωρο είναι κι αυτό εποχή συγκομιδής! Οι αγκινάρες, τα καρότα, οι κολοκύθες, τα κουνουπίδια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα μπρόκολα, τα παντζάρια, οι πατάτες, οι πιπεριές, ακόμη και φρούτα όπως μήλα και αχλάδια. Όλα "ξαπλώνουν" ευχάριστα πάνω στη φωτιά, αγκαλιάζουν την πρωτεϊνη και μας δίνουν φαγητά και γλυκά με βιταμίνες, γλυκύτητα και νοστιμιά!

Γίνετε δημιουργικοί με λαχανικά και φρούτα. Ανάψτε τις ψησταριές. Ψήστε τα λαχανικά και συνοδέψτε το κρέας, φτιάξτε chutney από μήλα και αχλάδια. Φτιάξτε μαρινάδες και σάλτσες από κόκκινο κρασί και συνοδέψτε το κυνήγι. Αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει και να σας οδηγήσει σε νέους μαγειρικούς ορίζοντες!

Μπορούμε να πούμε και να γράψουμε πολλά για το άφθονο κελάρι του φθινοπώρου αλλά στο τέλος όλα είναι απλές δικαιολογίες για να βγούμε έξω και να ψήσουμε στη σχάρα, στη γλυκιά φασαρία της ψησταριάς, στη θαλπωρή της νοστιμιάς και του καλού φαγητού.

Διότι το κάναμε ακόμα και το καλοκαίρι.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια απάνθρωπων καταστάσεων, όπως ο καύσωνας, όταν η φυσική τάξη των πραγμάτων ήταν να καθόμαστε σε ένα κλιματιζόμενο εστιατόριο ή απλά σε ένα θερινό σινεμά τρώγοντας ένα σουβλάκι, εμείς σε πείσμα όλων αυτών, καθόμασταν μπροστά σε μια φωτιά 500 βαθμών, γιατί αυτό αγαπάμε, αυτό μάς αρέσει και θα το κάνουμε ξανά και ξανά και ξανά.... Ασχέτως εποχής λοιπόν, ψήστε με την ψυχή σας και γεμίστε το ημερολόγιο της ζωής με δημιουργία, απόλαυση, ευχαρίστηση και συντροφικότητα.

Άλλωστε, γύρω από μια εστία ήμασταν πάντα, από καταβολής κόσμου!